NIEUW SEIZOEN IN DE STEIGERS

Theater PACT wordt veertig, maar van een midlifecrisis is geen sprake! We smijten ons met ons volle gewicht in het nieuwe seizoen!

Wie de namen van de spelers van het komende seizoen leest, zal het onmiddellijk opvallen: de vervrouwelijking, vernieuwing en verjonging van Theater PACT is duidelijk ingetreden. Tijdens de eerste drie stukken zal geen man de speelvloer betreden. In alle stukken spelen acteurs die nog niet geboren waren toen PACT het levenslicht zag. En wie de namen van de medewerkers achter de schermen leest, zal er zeker enkele nieuwe ontdekken.

Naar goede gewoonte geven we, om het seizoen af te trappen, een stem aan mensen uit de marge van de samenleving. Een onversneden 'tranche de vie' kan u bewonderen in Apenverdriet.

Vervolgens snijden we twee actuele thema's aan. In Nordost zien we de impact van terrorisme op zowel dader als slachtoffer. Eclipsed vertelt ons een verhaal over machtsmisbruik en taboes. Beide verhalen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, het eerste in Moskou in 2002, het laatste in Ierland in 1964. Hoewel beide verhalen zich afspelen in het verleden, zijn ze nog steeds van deze tijd.

Afsluiten doen we met een iets lichter stuk, waarvan de plot eenvoudig samen te vatten is: wat gebeurt er terwijl 'hij' weg is?

Alvast welkom in De Bathyscaaf en geniet, ervaar, leef mee en bewonder!